maandag 27 september 2010

ZONNEWIJZERPLEIN


















Vanmorgen - het is inmiddels vrijdag 1 oktober - ben ik weer verder gegaan aan het mozaïeken van de sterrenbeelden. De eerste waaraan ik de vorige week al begonnen was, is DE RAM en gisteren en vandaag heb ik DE WEEGSCHAAL gemozaïekt, twee van de 4 laatste mozaïeken voor het zonnewijzerplein. Vanmiddag heb ik ze beiden gevoegd en voor de eerste keer opgepoetst!
Het sterrenbeeld DE RAM zal straks de lente aangeven in het plein en DE WEEGSCHAAL de herfst. Het toeval treft dat dit laatste symbool ook de opkomende zon kunnen voorstellen.....!!
Eerst heb ik de 4 betonnen blokken die straks in de bestrating worden geplaatst behandeld met primer, vervolgens heb ik lijm aangemaakt, op een van de blokken aangebracht en het matje met het mozaïek erop gelijmd!

zondag 26 september 2010

AFRO VIBES










Tijdens Afro Vibes E'hoven krijgt de stedenband Eindhoven-Emfuleni vanwege het 10-jarig bestaan podiumruimte. Er worden enkele films van de hand van Edgardo de Monte getoond over de aktiviteiten die door deze geweldige organisatie samen met de locale bevolking op poten zijn gezet. Kijk voor meer info op www.eindhovenemfuleni.nl
Aan de 2 afgevaardigden Alice en Felicita van de wijk Siyanqoba in Evaton West uit Emfuleni, Zuid-Afrika is afgelopen zaterdag een geweldig cadeau aangeboden, een nieuw logo!
Afro Vibes makes you move, talk, listen, eat, dance, shout and meet people!Ga dit vooral de komende dagen nog ervaren in A'dam!

vrijdag 24 september 2010

KUNSTVEREIN AMSTERDAM







Afgelopen zaterdagavond bij een prachtig ondergaande zon naar Amsterdam gereisd om eerst bij Dauphine een hapje te eten, vlakbij het Amstelstation. Het design van deze voormalige Renault Garage is verzorgd door architectenbureau Heyligers design+projects. Vervolgens heerlijk langs de boulevard naar Kunstverein gewandeld.
Kunstverein organiseerde een boottrip door de Amsterdamse grachten met de kunstenaar Doug Fishbone en daarna bezochten we aan wal 'High Level Margins With A Catalogue' van Nedko Solakov’s.

donderdag 23 september 2010

DE ZON STRAALT





Wat een prachtige dag vandaag. De zon straalt van alle kanten en wij ook, want eindelijk is de afwerking en het voegen van de bol van het zonnewijzerplein af.
En nu naar een welnesscenter met onze handen, want die zien er inmiddels uit als die van een bouwvakker!

donderdag 16 september 2010













Sinds gisteren zijn Helmi en ik de bol/zon van het zonnewijzerplein in Budel-Dorplein aan het voegen. Het is een zwaar karwei, alle voegen moeten vol met de witte massa, dus onze spatels vliegen heen en weer! Daarna zorgen we dat iedere voeg rondom de mozaïeksteentjes nog eens goed ingewreven word met onze vingers en daarvoor gebruiken we dan ook chirurgische handschoenen! Na een tijdje drogen word de overgebleven witte waas met een vochtige spons verwijderd en vervolgens laten we de zon flink schijnen na een flinke poetsbeurt met katoenen doeken.
Hij is prachtig met de laagstaande zon erop! En thuisgekomen is het verwennen van onze handen met een overdosis handcreme, bittere noodzaak.....

maandag 13 september 2010








Allemaal op de gevoelige plaat om oma te verrassen en gelukkig droog en mooi weer met een prachtig ondergaande zon!

dinsdag 7 september 2010

DE BOL IS ROND













We zijn zo ver en hebben de klus geklaard! Dankzij de inzet van Ciel, Peter, Marian en Helmi is het mozaïek van de bol af. En dat na 10 workshops!! Het was een flink karwei en vooral de laatste loodjes waren nogal zwaar. In allerlei houdingen hebben we gelegen om de laatste mozaïeksteentjes er tegenaan te lijmen en de zwaartekracht was af en toe een storende factor. Daarbij hadden we het nogal koud doordat we nat geregend waren en de temperatuur ook te wensen overliet met haar 13 graden. Nu nog voegen zodat de zon kan gaan stralen!

zondag 5 september 2010

WEET JE NOG DAT.......















Weet je nog dat damesschoenen en vooral pumps in de jaren 60 vaak gepimpt werden met onder andere mooie clips? Ze zijn weer terug, in Amerika al helemaal hot en VERMONTE - kijk maar eens op www.vermonte.nl - heeft dit geweldig leuke item in Nederland sinds kort weer gelanceerd! Afgelopen week hebben we bij Fort aan de Klop in Utrecht alvast een aantal modellen gefotografeerd.
Begin oktober in Museum Kempenland te Eindhoven op de catwalk een eerste shoe-bijoux-show!
Ik hou jullie op de hoogte!