zondag 15 mei 2011

MOLENRIT MET PAARD EN WAGEN






Met paarden en wagens zijn we door het Weerterland getrokken om bij iedere gerestaureerde molen symbolisch twee zakken graan af te leveren. Dat werd met gemak gedaan door ons "werkpaard" Wethouder van Cultuur Harry Coolen die tevens met gemak bij iedere molen de restauratie plaat demonteerde. Vervolgens werd er met alle mulders een heerlijk glaasje Weerter Bitter gedronken. Het was een fantastische mooie en relaxte rit. 's Avonds droeg Frits Weerts zijn hamer over aan de tijdelijke voorzitter van de Molenstichting Fun van de Berg!

maandag 9 mei 2011

FOTOBOEK OVER DE VIER GERESTAUREERDE MOLENS VAN HET WEERTERLAND





Afgelopen vrijdag werden de 4 laatst gerestaureerde molens van het Weerterland officieel en feestelijk ingewijd. 7 intensieve restauratiejaren gingen hieraan vooraf.
Frits Weerts - voorzitter van de Molenstichting van het Weerterland - vroeg mij om foto's van deze 4 molens te maken. Wat een historie, in een reportage heb ik de molens van binnen en buiten vastgelegd en verzameld in een 40 pagina's tellend fotoboek!
Het fotoboek ligt dit weekend tijdens de Landelijke Molendagen ter inzage in de St Annamolen op Keent. U kunt het bestsellen via het formulier dat bij het fotoboek ligt!

vrijdag 6 mei 2011

STAY STRONG KAMP mei 2011

Voor de derde keer was ik deze week vrijwilliger op het Stay Strongkamp van Stichting Sterkamp(www.sterkamp.nl), een kamp voor kinderen die éven een steuntje in de rug nodig hebben!
Deze keer in Nunspeet, een geweldig mooie lokatie in een oude villa.
Alle kinderen hebben geweldig meegewerkt aan de fotoworkshops! Zélfs diegene die er niet zo'n zin in hadden, hebben het tóch gedaan!
Ik weet heel goed dat het niet altijd leuk is en zelfs moeilijk als er foto's van je
gemaakt worden.
Echt heel erg knap van ze en het leuke is dat de kinderen stuk voor stuk stralen als een STER wanneer ze een V.I.P. zijn!
De leiding was ook weer fantastisch.
Ik wens iedereen vanavond een té gaaf en té cool kamp-eindfeest en voor de toekomst heel veel "Stay Strong - momenten"
Lieve, voor jou wéér een dikke pluim en ik heb het herfstkamp - zoals je vroeg - gelijk genoteerd!
Stay Strongers, jullie zijn allemaal kanjers!!!!!!!!!!

KONINGINNEDAG WEERT 2011




Met open mond van verbazing volgde ik op Koninginnedag op het grote scherm aan de Sint Maartenslaan de aankomst van de Koninklijke Familie op de Markt in Weert.
Ik was helemaal verstomd; dit kan niet waar zijn, is dit wel mijn stad, dacht ik toen.
Ik ben enorm trots op wat hier door velen is neergezet, het was fantastisch!
Wij hadden met een handjevol mensen op het grasveld een privéconcert van "Madison" en daarnaast een 1 op 1 bewaking van de mannen en vrouwen met de blauwe pet.

dinsdag 3 mei 2011

DE LICHTENBERG EN HET BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERT

BISSCHOPPELIJK COLLEGE
Tijdens de jaarlijkse atelierroute was er een expositie van wijlen Jan Tullemans in de Boosten Gymzaal van het Bisschoppelijk College. Het was heel bijzonder om in de gymzaal rond te lopen, herinneringen aan de gymlessen laat ik achterwege. Maar ik heb gretig gebruik gemaakt van het moment om de verlaten en nu leegstaande collegegebouwen te fotograferen.




DE LICHTENBERG
Anderhalf jaar geleden liep ik hier rond met oud leraar en beeldend kunstenaar Harry Martens. Hij was - toen de Lichtenberg gebouwd werd - als afbouwarchitect en monumentalistich vormgever betrokken bij de realisatie van de Lichtenberg en o.a. verantwoordelijk voor het schervenmozaïeken in de Kapel van dit prachtige complex in de natuur.
Harry vertelde mij hoe bijzonder het was om met architect Pierre Weegels en mijn vader - aannemer Ir. Louis de Monte - samen te werken! Hij hoopte dan ook van harte dat verder verval zou uitblijven. Met hem heb ik natuurlijk de mozaïeken van de Kapel wat dichterbij bekeken!
In november 2010 kreeg de Lichtenberg na 7 jaren vasthoudende en intensieve inzet van Stichting "Behoud van de Lichtenberg" de officiele status van Rijksmonument!!
Inmiddels is gestart met het puin ruimen en krijgt het geheel langzaam een heel ander aanzien!
De Lichtenberg, in totaal verval en al jaren een doorn in het oog van velen, krijgt een nieuwe dimensie!






Er zijn hier veel herinneringen aan mijn jeugd en als dochter van de bouwer van dit project heeft deze plek zeker mijn speciale interesse. Ik zal in de toekomst af en toe iets op mijn blog daarover melden in combinatie met mijn fotografie.
Interesse in de Stichting Behoud de Lichtenberg? Kijk dan op www.achtergrond.behouddelichtenberg.nl en www.behouddelichtenberg.nl