vrijdag 28 oktober 2011

WANDELEN EN DE LAATSTE.....................

Prachtige kleuren in de vroege ochtend











Dat heb ik weer, een van de laatste teken moet dan zonodig plaatsnemen in mijn elleboog!












maar ik kom ook een van de laatste mooie vliegenzwammen tegen!




woensdag 26 oktober 2011

MARMERMOZAÏEK IN BRUINISSE

De basis van het mozaïek voor een meditatietafel in de tuin is gelegd en gedeeltelijk gevoegd, met alle zegen van boven, want het regende!
De tempel voor dit meditatieproject zit nog in de ontwerpfase, dus wordt vervolgd!











En een marmermozaïek op de vloer in de fytnessruimte, het was een grote en heftige puzzel omdat sommige steentjes verschillend van afmeting waren en ze dan ook 1 voor 1 gelegd moesten worden.

DUTCH DESIGNWEEK IN EINDHOVEN

Een bezoek aan de designweek in Eindhoven is voor mij een "must have been gebeuren" en staat ieder jaar gepland in de agenda!
Altijd interessant om met enthousiaste jonge mensen te praten die zitten te popelen om met hun design aan de slag te kunnen. Het is een bruisend en inspirerend evenement.
Daarom moet het ook geen geen punt zijn om volgend jaar een mooi design te zien staan waar je je rest papier in kunt deponeren, want je houdt na het plaatsen van je pijltje op het stembord -je stem voor de publiekswinnaar - aardig wat papier over met zoveel bezoekers!








zaterdag 22 oktober 2011

AMSTERDAM FOTOCOMPOSITIE

2 jaar geleden trouwden Jenny en Anthony in Amsterdam! Het was een onvergetelijke, wervelende en swingende bruiloft. Een zomerse combi van salsa en mochito's! Jenny belde mij om voor de ceremoniemeester(es) een fotocompositie te maken. Een verlaat, maar extra cadeau!

STAY STRONGKAMP VAN STICHTING DE STER OP DE VELUWE

Het is de vierde keer dat ik afgelopen week fotoworkshops heb gegeven voor een Stay-Strongkamp van Stichting DE STER, deze keer op een prachtige lokatie in Putten op de Veluwe.
Het is best heftig, maar ik vind het geweldig om op mijn manier een steentje bij te dragen aan dit initiatief voor pubers die het moeilijk hebben!
Kijk maar eens op de site www.sterkamp.nl
Iedere keer is er een enthousiast en warm welkom van de leiding! Deze keer ontvangst met koffie en zelfs STERchocolade!(het moet niet gekker worden!)
In verband met de privacy van de kinderen breng ik ze op mijn blog onherkenbaar in beeld.




donderdag 13 oktober 2011

NAAR HET GRONINGER MUSEUM, MÉÉR DAN DE MOEITE WAARD

Woensdagmorgen tegen tienen met de trein vertrokken naar het hoge noorden. Gezellig met een vriendin mét lunchpakket en een heerlijk boek over Rome, dan zijn de uren reizen zó om.
We hadden ons ingeschreven voor de lezing van Beeldend Kunstenaar Ruud van Empel.
Ruud is als vroegere decorontwerper nogal bezig geweest met knippen en plakken vanuit allerlei tijdschriften. Hij vertelde o.a. over hoe hij zijn vroegere werk samenstelde, zoals de serie "the Office" en "Study for Women" waarin ingescande sporen van gordijnen van de Wehkampgids en andere bladen verwerkt zijn met hier en daar een door Ruud aangegeven onaf/vegeten detail in Photoshop.
Hij is ook de decorontwerper van het voor mij favoriete "Creatief met Kurk" alsook de film "het Tenenkaasimperium" en werkte in die tijd ook aan decors voor de Parade!
Het knippen en plakken heeft gaanderweg plaatsgemaakt voor alle tools van het Photoshoppen en als Beeldend Kunstenaar heeft hij ieder kunstwerk opgebouwd uit een paar honderd lagen. Het zijn fantastische foto's van samengestelde kinderen in kwestbare sprookjesachtige omgevingen.
Een geweldige overzichtstentoonstelling is nu te zien in het Groninger Museum.
Sommige werken doen mij denken aan de vroegere schoolplaten die op het bord hingen tijdens de lessen over de natuur.
Een gesigneerde catalogus van Ruud zijn verzamelde werken ligt - ter inzage - voor de liefhebbers uitnodigend op mijn tafel!









zaterdag 8 oktober 2011

AFTRAP VRIJWILLIGERSACTIE HUIS VAN NICOLAAS WEERT

Vrijdagavond waren we met de harde kern van het Huis van Nicolaas bij elkaar en hebben nieuwe vrijwilligers geënthousiasmeerd om voor de 10de keer het Huis van Nicolaas te Weert te gaan realiseren. Een gewéldige opkomst ondanks de enorme stortbuien!
Ik hoop dat ik diegenen - die nog nooit vrijwilliger geweest zijn - via mijn fotopresentatie van 175 foto's met het "Huis van Nicolaasvirus" besmet heb!
Dit evenement voor diepgelovigen, gelovigen, minder gelovigen en twijfelaars, die uit alle hoeken van Nederland aan het Huis en dus de Sint met zijn Pieten een bezoek komen brengen, mag wat mij betreft nooit verloren gaan!
Overigens bezoekt Sinterklaas met zijn Pieten jaarlijks álle Sinterklaashuizen door héél Nederland, maar Hij logeert vanaf zijn aankomst alléén in Weert!
Via vrijwilligers@huisvannicolaas.nl kan iedereen die interesse heeft zich aanmelden.






dinsdag 4 oktober 2011

INSPIRATIE, DUS VERDER MET MIJN MOZAÏEK EN SPANJE REPORTAGE

Vandaag is de herfst langzaamaan begonnen, met een beetje vertraging in "de bovenleiding" druppelt het fijntjes. Net zo langzaamaan als de NS die nog niet gewend zijn aan dit jaarlijkse euvel en gisterenavond ivm een breuk in de bovenleiding de ingezette bussen bij het station liet binnendruppelen totdat er een file ontstond.
Helaas voor enkele reizigers alléén richting Roermond en niet richting Eindhoven.
Tja, dat is weer ff wennen.
Ik zit aan mijn tafel en put inspiratie om te schrijven en te mozaïeken uit een gezellige avond en geniet van een achtergebleven Bossche Bol die ik geruild heb tegen kruimeltjesvlaai met pudding. Goede ruil hoor, niks mis mee en alles is voor herhaling vatbaar!


maandag 3 oktober 2011

LAAT ZOMERSE DAGEN IN OKTOBER...............LAATSTE IJS BIJ FLORENCE!!

Heerlijk die laat zomerse dagen en dát in oktober, daar moet je toch volop van genieten!!
Dus óp de fiets touren door het Weerter Landschap langs o.a. de Theetuin, waar het uitnodigende tafeltje met vuil servies vooraan de weg langs het kanaal wel eens een ruim sopje mag krijgen en waar ze wat mij betreft de versieringen van vorig jaar Kerst mogen opruimen. Al met al een té vuil, rommelig en protserig geheel, jammer want de thee en brood met geitenkaas - uit Stramproy - was heerlijk!
Langs het kanaal doorgefietst naar IJssalon Florence in Nederweert om nog één keer vóór de wintersluiting van Marcel en Marjo's overheerlijke ijs te genieten.
Ik genoot niet als énige van mijn laatste favoriete overheerlijke ijscoupe - de SAPORINO - met wel 4 bolletjes, maar onderstaande ijscoupes met notabene 10 bollen en toebehoren daar gingen 2 vrienden voor. Ongelooflijk, ik vroeg aan ze hoe ze zoveel bollen naar binnen konden werken? Ze stelden mij gerust, want ze zeiden dat ze daar ruim ervaring mee hadden!


zondag 2 oktober 2011

THROUGH THE WINDOW...........CUBY +

Vannacht werd er ter nagedachtenis op Ned 3 een documentaire over mijn toenmalige idool en bluesheld Cuby uitgezonden. Cuby and Friends vanuit een Drentse stal...het was geweldig en ik heb adembenemend zitten kijken en luisteren naar onze enige échte bescheiden Nederlandse blueszanger!
Achterop de Puch van een van mijn vriendjes ging ik in de 70-ger jaren naar menig achteraf zaaltje in omliggende dorpjes om een optreden van Cuby and the Blizzards mee te maken.
In alle vroegte ben ik vanmorgen de zolder opgegaan omdat ik wist dat ik het ooit gekochte singletje "Appleknockers Flophouse" met op de "B-kant "Because of Illness" ergens had liggen. Tot mijn verbazing vond ik ook nog "Back Street" met op de B-kant "Easy to leave hard to forget". Toepasselijke teksten.....
Tijd om "Cubyblues" wat beter te gaan beluisteren en nog wat van mijn held aan te schaffen!

KERMIS IS VOORBIJ

De Weerter Kermis is voorbij; we doen het weer een jaar zonder de zoete geurenmix van vers gebrande en gesuikerde noten, oliebollen, gechocolateerde wafels en gigantische suikerspinnen. En het geluid van histerisch gillende meisjes in toeterende kleurrijke attracties is weer verstild.
Wat hopelijk wél nog even blijft, is een overheerlijke nazomer!