woensdag 30 november 2011

BRIEF VAN KONINGIN BEATRIX

Woensdag 30 november TEKST EN FOTO VOOR HET NIEUWSBLOK VAN http://www.huisvannicolaas.nl/

In het hart van het Huis van Nicolaas - de PostKamer – is een dezer dagen een grote belangrijke, Koninklijke Gouden Brief binnengekomen!

De HoofdPostPiet werd er helemaal zenuwachtig van toen hij zag wie de afzender van deze mooie brief was en gaf Sinterklaas onmiddellijk een telefoontje.
De Goedheiligman zat nét in dé belangrijkste Pakjesvergadering van het jaar, maar toen Hij hoorde van wie de brief was, snelde Hij naar de PostKamer om hem te openen, zoals jullie op de foto kunnen zien.


Deze Gouden Brief is namelijk een brief van ………Hare Majesteit Koningin Beatrix! Dé Koningin Beatrix die op Koninginnedag vanaf het balkon van het Huis van Nicolaas duizenden kinderen en mensen heeft toegezwaaid met haar familie!
Jullie begrijpen dat dit een héél bijzonder moment was en het blijkt dat in deze Gouden Brief alle verlanglijstjes van de kleine prinsjes en prinsesjes van Koningin Beatrix zaten!!
Ook zíj wachten nu - net als jullie allemaal - in spanning af wat ze over een paar dagen gaan krijgen, want ook dat blijft geheim tot de verjaardag van Sinterklaas.
Spannend hoor, tel maar uit hoeveel nachtjes het nog is als je dit belangrijke nieuws leest…………………!

zaterdag 26 november 2011

3 PRIJSWINNAARS BIJ SINT OP BEZOEK

TEKST EN FOTO'S VOOR DE SITE http://www.huisvannicolaas.nl/ WEERT
Vrijdag 26 november

Gisterenavond was het dan zover; uit de vele inzendingen van de kleur-en knutselwedstrijd van het Huis van Nicolaas waren door de KnutselPieten en Inge de Monte drie prijswinnaars gekozen.
Hun papa’s en mama’s werden gebeld dat ze met de winnaars, hun broertjes en zusjes tijdens de feestelijke VIP-avond naar het Huis mochten komen om de prijzen in ontvangst te nemen.
Nou dat was natuurlijk één grote verrassing voor Job, Senne en Lilika, want Sinterklaas had voor deze speciale gelegenheid ook de MuziekPiet uitgenodigd en reikte in de TroonZaal zélf de prijzen uit. Omdat Sinterklaas nog bezoek had van de sponsors moesten ze nog even op de gang wachten;
Het was zó spannend dat Job bijna niet meer kon wachten, dus nam hij alvast een kijkje door het sleutelgat van de TroonZaal. Maar méér dan een paar cadeautjes kon hij niet zien.

 
Even later mochten ze bij de Goedheiligman op bezoek en een voor een alles vertellen over hun kleur- en knutselplaat.
Lilika Boonen uit Weert won de derde prijs, een prachtige doos met gipsmallen en verf waarmee ze zelf paardjes kan maken. Voor Lilika was het trouwens dubbel feest want de vorige week zaterdag is haar broertje geboren!
De tweede prijs was voor Senne Keulen, een doos Magic Mandela! Senne werd er helemaal verlegen van.
De eerste prijs ging naar Job Peeters uit Stramproy, hij kreeg een grote goocheldoos en Sinterklaas vroeg hem of hij het volgend jaar een trucje wou komen laten kijken. Job had de door Eric van Lierop ontworpen kleurplaat heel erg leuk versierd, want hij had kleurige slingertjes aan de kleurplaat vastgemaakt en wat zo grappig was, was dat hij een foto van hem zelf in het venster van de kleurplaat geplakt had.

 
Na deze feestelijke prijsuitreiking ging iedereen naar de FiëstaZaal van het Huis voor een drankje en zoete of hartige hapjes uit de keuken van de KeukenPieten. De DiscoPiet zorgde voor een goed sfeertje en in polonaise gingen de kinderen en Pieten door de FiëstaZaal. Sinterklaas kwam later speciaal afscheid van de kinderen en sponsors nemen en kreeg drie spontane afscheidskussen van een van de dansende kinderen!!

woensdag 23 november 2011

MIST EN REGEN GETROTSEERD!

TEKST EN FOTO'S VOOR DE SITE http://www.huisvannicolaas.nl/ WEERT
woensdag 23 november
In het Huis van Nicolaas is het vreselijk gezellig, de Goedheiligman en Zijn Pieten hebben het in deze tweede week enorm naar hun zin met al hun bezoekers groot en klein! Ondanks de zware mist en regen die ze moesten trotseren waren Sinterklaas en Zijn Pieten vanochtend gelukkig weer op tijd terug van hun tocht naar de omliggende steden en dorpen.
Alleen de BakPieten waren té laat terug van boodschappen doen. Ze hadden even voordat ze vertrokken waren, de pepernoten in de oven gezet en liepen gezellig door de stad te winkelen totdat een van hen opeens stokstijf bleef staan en zei; ohhhh, nee hè...... de pepernoten staan nog in de oven!! Dus als de wiedeweerga renden ze alledrie in paniek terug naar het Huis van Nicolaas.
Toen ze even later terugkwamen in de keuken waren alle pepernoten aangebrand, en dat kan stinken.........!


 

dinsdag 22 november 2011

VISITEKAARTJE EXPOSITIE MIEKE

Mieke heeft gekozen voor dit visitekaartje! Het is nu bij de drukkerij en zal tijdens haar expositie in het weekend van 9 en 10 december gepresenteerd worden. Plaats en openingstijden volgen .....

maandag 21 november 2011

RUN BLIND GAAT VOOR GOALBALL

Afgelopen woensdagavond vertrok ik met Corné Lenders van Stichting Run Blind richting Nijmegen. In Roermond pikte Vanessa Habets van de Stichting Iedereen Kan Sporten ons met de auto op om naar een Goalball wedstrijd te gaan kijken in het ROC te Nijmegen. Ik was erbij voor de fotografie en de support!
Goalball is een balsport voor en mét visueel gehandicapten. Corné en Vanessa gaan zich inzettten om een Midden-Limburgs team samen te stellen van recreanten. Daarnaast willen zij ook de mogelijkheid bieden een kweekvijver te vormen voor getalenteerde spelers, met als doel dat zij gaan spelen op de Paralympics van Rio in 2016!!

In december zal er in Weert een clinic gegeven worden. (de datum volgt nog)
In het begin leek het alsof deze sport niet zó intensief was, maar naarmate de training vorderde, kwam ook het spel in beeld, dat was nogal intensief en soms ook heftig!
Omdat visueel gehandicapten zich enorm moeten inspannen en concentreren op waar de bal is en blijft - er zit een belletje in de bal - mag je als toeschouwer tijdens de wedstrijd geen geluid maken, gelukkig wél als er een punt gescoord word. Voor mij met mijn enthousiasme en temperament was dat soms moeilijk!







woensdag 16 november 2011

HUIS VAN NICOLAAS VOOR DE 10DE KEER LOGEERADRES VAN DE SINT

TEKST EN FOTO'S VOOR DE SITE http://www.huisvannicolaas.nl/ WEERT
Woensdag 16 november

Feestelijke opening Huis van Nicolaas

Vanmorgen rondom tien uur hebben zo’n honderdvijftig kinderen van de OdaSchool uit Weert onder luid gezang en een stralende zon Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd bij de trappen van het Huis van Nicolaas.
Met een kleine vertraging van de Goedheiligman en zijn Pietengevolg werd het Huis door wethouder Anton Kirkels en Sinterklaas voor de tiende keer officieel geopend.
Daarvoor werd een lint doorgeknipt met de schaar van de KnutselPiet!
Natuurlijk was er veel pers bij, waaronder Weert TV en de krant en er werden foto’s gemaakt van deze bijzondere gebeurtenis.
De kinderen en de Pieten stonden te trappelen van ongeduld, tegen half 11 was iedereen binnen en kon het 10-jarig logeerfeest beginnen!





zondag 13 november 2011

VOOR DE TIENDE KEER HUIS VAN NICOLAAS IN WEERT

Gisteren is Sinterklaas met zijn gevolg via Dordrecht, Nederland binnen gevaren en Zijn aankomst is daar uitbundig gevierd. Vandaag komt de Goedheiligman met de Pakjesboot en Zijn Pieten in Weert aan, waar Hij de komende weken voor de 10de keer gaat logeren in het Huis van Nicolaas aan de Markt tegenover de Martinuskerk, dat wordt feesten!
Sinterklaas zal van hieruit iedere stad of dorp bezoeken, maar slapen .............dat doet Hij alleen in Weert!! En dat kun je ook zien als je in het Huis van Nicolaas op bezoek gaat.
Neem een kijkje in Zijn slaapkamer of in de slaapzaal van de Pieten!
Ook is er een grote fiësta-zaal, waar je met de Pieten kunt dansen en zelfs de stoelendans kunt doen!
In het  prachtig grote receptieboek kun je ook nog iets schrijven over het Huis óf voor de Jarige Job Sinterklaas!!




vrijdag 11 november 2011

NOG MEER GLOW

Ik kon het niet laten om terug te gaan naar GLOW in Eindhoven, zo fascinerend al dat mooie licht en die reflecties, waan en werkelijkheid!







donderdag 10 november 2011

MIEKE KERKHOFS

In december wordt er in Weert een tentoonstelling georganiseerd met werken van twee bijzondere kunstenaars; Walter en Mieke Kerkhofs, broer en zus. Voor haar werken gebruikt Mieke gemengde technieken, Walter is graficus. Er zullen een aantal werken van Mieke tentoongesteld worden uit de Pirandello serie. Zij raakte enorm geïnspireerd tijdens onze gezamenlijke reis over Sicilië!
Als de datum vast ligt, kun je op deze blog lezen waar de tentoonstelling plaatsvindt, wanneer en wat de openingstijden zijn! Wordt dus vervolgd........
Voor deze tentoonstelling maakte ik onderstaande foto-compositie!

zondag 6 november 2011

EINDHOVEN GLOW 2011

GLOW een jaarlijks terugkerend lichtevenement, dit jaar - de 6de keer - is het thema "Waan en Werkelijkheid"! Mooi om te bezoeken en om tussen duizenden te ervaren wat licht en projectie met mensen doet! Philips moest eens weten, of welLICHT wist hij dat al?!





dinsdag 1 november 2011

RUNNING WITH NS VOOR RUN BLIND

De reis met de trein naar het Museum in Groningen is lang genoeg om de door Corné gemaakte powerpointpresentatie voor Run Blind - kijk op www.runblind.nl - door te nemen en de teksten bij te werken. We bekijken samen welke foto's er van mij nog aan toegevoegd moeten worden om de presentatie voor de Juniorenkamer van de Rotary-Club Weert compleet te maken. Thuisgekomen stuur ik o.a. deze door

DE BLINDE GAF DE DOVE WEL TE VERSTAAN DAT HIJ ER NIET UITZAG










TUNNELVISIE










KAFT BOEK "BLINDE VINKEN"

STUDIO JOB EN RUUD VAN EMPEL

Corné en ik gaan naar Groningen om in het Groninger Museum de exposities van Studio Job en Ruud van Empel te bezoeken.
Ik ben blij dat ik nu eindelijk ook de enorme mozaïekobjecten van Job Smeets en Nynke Tynagel van dichtbij kan bewonderen, ze zijn de afgelopen jaren nogal van hot naar haar door Europa gereisd!