vrijdag 19 augustus 2016

WORKSHOPS MOZAÏEKEN

Het is sowieso een uitdaging om voor je jarige zus en tante een bijzonder cadeau uit te zoeken en zeker als je het cadeau zelf gaat creëren. Op een warme zaterdagavond werd er hard en tot laat gewerkt! 
Mozaïeken lijkt zo makkelijk, maar het is een puzzel en........ monnikenwerk!! 


Het resultaat is weer fantastisch, geen van allen heeft ooit eerder gemozaïekt! Alle 4 hebben hun eigen idee aangebracht op de deksel van mooie strakke blankhouten dozen. 
Nadat de mozaïeken een paar dagen goed gedroogd zijn en vervolgens gevoegd, schoongemaakt en opgepoetst, krijg je dit prachtige resultaat!


En het sms bericht nadat het cadeau gegeven is ook; "Ze vindt ze prachtig en gaat ze op het dressoir zetten, is trots en vereerd ermee. Dank je voor alles. Zo goed gelukt!"

Ook interesse in een workshop of cursus, geef gerust een belletje voor meer info naar MOSAINGO 06-25083686, of stuur een mail met je vraag naar ingede.monte@gmail.com!



STRAATCULTUUR KLEURT BARCELONA





Wat voel ik me bevoorrecht dat ik Spanje weer kan bezoeken! Na een paar dagen intens genieten van Spaanse temperatuur en cultuur met invloeden van diverse volkeren uit het verleden, neem ik de boemeltrein naar Barcelona, waar ik het Picasso Museum ga bezoeken!
Onderweg ontmoet ik een accordeonist die met zijn instrument - waarin een compleet orkest verborgen blijkt te zitten - ons als reizigers amuseert met zijn luchtige muziek. Een klein meisje begint spontaan te dansen! In Barcelona komen we aan op het station dat zich onder de grond bevindt, met de grote massa kruipen we als mollen de trap op naar boven. Bovengekomen op de Ramblas moeten we eerst even wennen aan het felle zonlicht dat ons verblind. Even later loop ik vanaf de Ramblas richting het Picasso Museum en sla na een tijdje de hoek om naar het stadhuisplein waar een man - die zich van boven tot onder in oranjerood gehuld en geverfd heeft - via zijn act en op de grond uitgestalde foto's duidelijk maakt dat ook hij een dier is nét als een stier!
Dan passeer ik het imposante stadhuis van Barcelona waar een spandoek een warm welkom gebaar maakt met de tekst "refugees welcome"! Geeft mij een thuisgevoel, ik besef dat het bijna een jaar geleden is dat de stad Weert - waar ik woon - en inmiddels ook met vluchtelingenkinderen werk, ja zei tegen 1000 vluchtelingen!
Verderop aan de andere kant van het plein staat een grote groep Turken met vlaggen en uitgeprinte teksten! Hun boodschap is duidelijk, ze gaan voor de vrijheid! Zoemende camera's en een activist die allen toespreekt laat ik even daarna achter als ik de hoek omsla en langzaam het volgende plein nader waar 2 motoragenten een slapende muzikant wakker maken en sommeren om aan de kant van het plein te gaan liggen uitrusten bij zijn gitaar! Vanuit zijn relaxte houding beantwoordt hij de agenten en staat even later op om zich bij zijn gitaar weer neer te vleien. ik loop verder en tref in de volgende straat een man met een "typisch Griekse kop" die zittend op straat gedroogd fruit en zaden aan het sorteren is....!
Bij een steiger naast een groot stuk wit karton knielt een man neer in werkkleding met zijn hoofd gebogen naar de grond, op het karton in grote letters een tekst met de mededeling dat hij geen brood kan kopen voor zijn 2 dochters omdat hij geen werk heeft en vraagt om liefde van God en compassie van de medemens.....!



Vlakbij het Picasso Museum valt mijn oog op nog een schrijnende situatie; bij een gesloten pharmacia liggen 2 zwervers, man en vrouw te slapen. Een jong gezin zit ernaast lekker van hun ijsje te genieten.....!
Natuurlijk kleurt ook "deze kant van het straatleven" Barcelona!
Reizend met mijn camera spot ik zoveel in binnen- en buitenland! Ik vertaal mijn voetsporen naar woord en beeld en deel mooie en bijzondere verhalende beelden. Deze keer laat ik een dag uit de straatcultuur van Barcelona zien, want ook dít is cultuur van het moment, naast overigens de fantastische tentoonstelling in het Picasso Museum die mij zeker niet onberoerd laat!
Een aanrader overigens voor diegene die Barcelona bezoeken!
Ciao

CONCERT EARTH WIND & FIRE EXPERIENCE FEAT. AL MC KAY ALLSTARS

In de haven van Sant Feliu de Quixols Catalunya, krijg ik de kans om 's wereld meest swingende band ever te fotograferen.


 De linkshandige gitarist en R&B bandleider is de 68-jarige Songwriter, Producer en 6 keer Grammy Award Winner, Al Mc Kay. Hij is diegene, een van de originele "left overs" van de in 1973 opgerichte band Earth Wind & Fire die deze geweldige band opgericht heeft. Gisteren bracht hij in de haven van deze Catalaanse stad met zijn 13-koppige topband het Spaanse publiek aan het swingen met een spetterend ruim 90 minuten durend optreden! 


Moet je weten dat nota bene zo'n temperamentvol volk als Spanjaarden normaliter zittend naar een concert luistert. Ik was allereerst - tijdens de eerste 4 nummers al speurend naar bijzondere "fotogenieke" reacties van het publiek - met stomheid geslagen omdat niemand maar ook niemand ging staan om te swingen! Dit blijkt in Spanje de normale gang van zaken te zijn tijdens een concert, ongelooflijk!



Maar de virtuoze zanger, Tim - die Gerard Joling in een klap achterover blaast met zijn loepzuivere kopstem - weet het zittende concert te doorbreken en nodigt het publiek uit om vóór het podium te komen dansen! Aarzelend schuiven de Spanjaarden een voor een naar voren van hun plastic stoeltjes af en even later sta ik tussen een uitzinnig publiek te fotograferen en swingen, wat een spectakel. 



Aan het einde van dit spetterende concert spelen ze als toegift de onvergetelijke tophit "Boogie Wonderland" en sluiten af met een tribute aan het publiek. Daarna komt de voltallige groep vanuit back stage naar het festivalterrein waar ze hun cd signeren. Even later schud ik Mr Al Mc Kay himself de hand. Wat een topartiesten, Ik bedank hem voor zijn muziek en optreden en als ik hem vertel dat ik uit Holland kom, is hij erg enthousiast en bedankt mij voor mijn komst! Ik had het absoluut niet willen missen! 
Tot 9 oktober, dan spelen ze in de Bosuil in Weert! Dus lieve mensen, koop een ticket, put on your dancing shoes en swing it out!