zondag 16 oktober 2016

CONCERTS AL MC KAY ALL-STARS EARTH WIND AND FIRE EXPERIENCE

Half augustus bezocht ik Al Mc Kay All-Stars Earth Wind & Fire Experience, een explosieve R&B topband voor het eerst in Catalunya, Spanje (zie mijn post op 16 augustus jl.) Ik zag toen - tijdens het checken van hun concertlijst - dat deze 13-koppige band ook in de Bosuil in Weert zou optreden en besloot om ook voor een paar door mij enthousiast gemaakte vriendinnen een ticket te boeken en ze nogmaals te gaan fotograferen! Als fotograaf is het belangrijk om te weten wat en wanneer er interessante moves komen of emoties om vast te leggen. Dus ging ik de vorige week zondag met vriendinnen plus camera weer op pad om deze geweldige 13-koppige band tijdens het optreden in Weert vast te leggen.
Wat een topmuzikanten stuk voor stuk en wat hadden ze een plezier op het voor hun nogal krappe podium van de Bosuil. Maar wat een verschil van publiek met Spanje, want vanaf het eerste nummer was het publiek aan het swingen en speelden ze zo'n anderhalf uur de ene na de andere hit!
Na het concert raakten we tijdens hun signeersessie in gesprek met diverse bandleden, (bijna) allen in voor een praatje. Ook met Al Mc Kay, enig origineel bandlid van de vroegere  Earth Wind and Fire band, die deze formatie heeft opgericht! Hij vertelde mij dat hij zich onze ontmoeting na het concert in San Féliu de Quixols, Spanje nog herinnerde. Wij waren daar in de haven by the way dan ook de enige Nederlandse bezoekers. We spraken af om elkaar in het Gooi nogmaals te ontmoeten en na een heerlijke door ons klaargemaakte typische Hollandse dis, waar enkelen van hun graag gebruik van maakten,




belandden we die avond back stage in de Vorstin in Hilversum! Attent van theater de Vorstin om deze overheerlijk fles Cabernet Sauvignon met op het etiket "Trumpeter", bij de blazers op hun kleedkamer te zetten.





Om ze die avond nogmaals te mogen fotograferen verzorgden ze zelfs een persbandje! Dat leverde weer een paar mooi shots op. Na het optreden hebben we in het hotel afscheid genomen en afgesproken dat we elkaar in februari weerzien, ook voor een tour door Amsterdam georganiseerd door Angeli Travel en Italian food plus fotografie van Mosaingo! Have a fantastic tour to France and Italy before you leave Europe! See ya next year!