maandag 12 september 2011

KARMELITESSENKLOOSTER EGMOND AAN DE HOEF

Op het moment dat ik door de enorme kloostertuin loop, lijkt het alsof ik terugstap in de tijd - de beginjaren 70 - dat ik in een commune op "de Boerderij" woonde en wij met zijn allen de groentetuin en fruitbomen onderhielden!
Dat is allang geschiedenis, maar de in vakken verdeelde kloostertuin herinnert mij aan de geuren en kleuren van onze bloemen, groenten en kruiden en ook aan groene vingers van grote en kleine medebewoners. Ook de kleine kloosterbewoner Kylian doet mij daaraan denken als hij mij vertelt dat hij al jááaren in dit mooie bladerhutje woont!Het is geweldig dat we een kijkje mogen nemen in en om het Karmelitessenklooster dat nu in 6 woningen is verdeeld.
Als je door de woning van de kunstenaars Frank Breuer en Edith van Olst loopt zie je hoe geweldig dit woonproject is! Ze hebben voor de bezoekers van hun open ateliers ook foto's opgehangen van hoe het klooster er eerst uitzag!


Het is natuurlijk wel bizar als je in de woonkamer staat waar vroeger de refter van de nonnen was en waar nooit één woord gesproken mocht worden!!


In iedere ruimte van hun woonhuis vind je details die aan de oude situatie doen denken.Wat later tegen de avond lopen we over de binnenplaats langs de waterput naar de kapel.
Een bevriende kok is buiten bezig met het grillen van enorme T-bonesteaks.En als we eenmaal aanschuiven aan de lange tafels in de kapel dan is de de vroegere stilte in de kapel verbroken door het gezellig gekeuvel van vrienden en kennissen!We genieten van het eten en als éxtra toetje - we kregen eerst een berg ijs mét voorgeschoteld - werden we getrakteerd op een optreden van Frank Kraaijeveld, de zanger en bassist van de al 50 jaar optredende rockband "the Bintangs". Zij speelden in de zestiger jaren in het voorprogramma van de Kinks én, ...... van de Rolling Stones in Den Bosch!
Frank woont met zijn vrouw Kiki in een van de andere 5 woningen en hij rockt nog als vanouds!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten