dinsdag 11 september 2012

EINDELIJK OPENLUCHTTHEATER DE LICHTENBERG HEROPEND

MONUMENTENDAG 2012

Fantastisch is het dat - na zoveel jaren spanning en strijd voor het behoud van dit geweldige Rijksmonument, ik weer nét als in de jaren 60 - helemaal bovenin onder het regiehuis van Openluchttheater de Lichtenberg - de eerste klanken hoorde van een concert,...... kippenvel!
Meer dan 1000 bezoekers vergezeld van partner en/of een kussentje bezochten deze middag dit historische theater dat door Burgemeester Heijmans officieel heropend werd.

 
 
Jammer dat dit geweldige complex in de loop der jaren zó vervallen is.  En beste mensen van Weert en omgeving, laten we ook eens cultureel architectonisch erfgoed behouden na decennia afbraak!


 
 
 
Mijn vader - de bouwer van dit prachtige openlucht complex - heeft deze byzondere dag helaas, nét als o.a. Harrie Martens - de ontwerper en creator van de vele mozaïeken - niet meer mee kunnen maken. Een paar jaar geleden liep ik hier met Harrie Martens om de byzondere details van het gebouwencomplex en de kapel met met mijn camera vast te leggen. Hij vertelde mij over de bouwvergaderingen en hoe geweldig het was om dit alles toentertijd te mogen creëren.


Leuk om ook oud-leerlingen te treffen waarmee ik op het Bisschoppelijk College zat en samen van muziek en een wijntje te genieten. Aansluitend hebben we nog kunst mogen snuiven in de oude tekenlokalen en het soundproject bezocht in een van de Boosten gymzalen.
Hopelijk voor de toekomst meer concerten en theater in deze prachtige bosrijke omgeving. 
 


1 opmerking:

  1. MOOI! Jammer dat ik andere verplichtingen had die dag. Hopelijk herhalen ze het nog een keer.

    BeantwoordenVerwijderen