zaterdag 7 juni 2014

DOGPARADE REIZEND DOOR NEDERLAND

In de STOPERA in AMSTERDAM werd afgelopen vrijdag de aftrap gegeven van de tentoonstelling van een bonte parade prachtig beschilderde honden, de DOGPARADE. 
In de trein naar Amsterdam troffen we elkaar! Ik had nog wat vragen voor de druk bellende en mailende initiatiefneemster van deze tentoonstelling, Mike Zeelen. Zowat de hele treinreis naar A'dam zat Mike's mobile zowat aan haar oor geplakt, bellend met de media om maar zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de DOGPARADE en ondertussen driftig berichten op het toetsenbord van haar laptop tikkend. Nog even wat laatste foto's doorsturen naar het Parool, ondertussen verlaten we de trein op zoek naar Wifi, dus bij Starbucks - onder het genot van een cappuccino - werd de laatste foto verzonden.

Mike is moeder van Noa en Daniel. Noa heeft energy stofwisselingsziekte. Er is nog geen medicijn voor deze ernstige ziekte. Met de door Nederland reizende tentoonstelling  "de Dogparade" wilt Mike daar geld voor inzamelen! Het is opmerkelijk hoe drijfkrachtig en kordaat Mike is, één grote bron ENERGY. in A' dam loopt ze met haar "dogparadekoffertje" recht op haar doel af.... de STOPERA. In het bijzijn van diverse deelnemende kunstenaars werd even na 15.00uur de aftrap voor deze reizende tentoonstelling  gegeven. Zij hebben elk een hond in hun atelier bewerkt en beschilderd. Medio 2015 zullen deze kleurrijke viervoeters geveild gaan worden, de opbrengst is voor een medicijn voor deze ernstige ziekte. Joska werkte met kunstenaar Peter Diem aan een exemplaar dat tijdens de opening door beiden onthuld werd.Deelnemende kunstenaars aan de Dogparade zijn o.a.; Clemens Briels, Peter Diem, Gerdine Duijsens, Fabian, Toos van Holstein, Marc Lange, Naerebout, Albert Niemeyer, Ted Noten, Jacques Tange, Richard Smeets, Wouter Stips en Hannes D’Haese. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten