zondag 10 juli 2016

BOSPOP 2016

ZATERDAG 9 JULI
Wat wil je nog meer; prachtig weer, warm met een briesje, een bijzondere line-up en ook héél bijzonder, voor het eerst zo goed als uitverkocht!! 
Zoals altijd ga ik met een zak kersen en camera in de rugzak richting het terrein, nu mét de pendelbus, want voor 2,=Euro retour mag dat de pret niet drukken
En ook voor het eerst in al die jaren werd mijn camera bij de ingang uit elkaar gehaald en moest ik mee naar "áchter de schermen", waar ik na een "speciale controle" door mocht lopen, mét camera! Er hing een gezellige sfeer en ik ontmoette bij de bonnenkassa 2 voormalige passagiers van Kernalie Fly die dit jaar niet met onze maatschappij hebben kunnen reizen vanwege een vreselijke griep die mij als "stewardoos" de eerste carnavalsdag helaas overviel! Dus, feestgangers Bert en Marlies, hierbij een goedmakertje dmv een actiefoto en een nieuwe en gratis booking voor volgend jaar carnaval....!Nog ff wat bonnen gescoord voor de inwendige mens en vervolgens langzaam naar de mainstage tussen de dansende Flogging Molly-fans gewurmd voor wat eerste shoots! Lekker sfeertje. Na hun optreden kwamen diverse bandleden fans en landgenoten spontaan begroeten en ze lieten zich gewillig fotograferen! 


Ben bij the mainstage blijven staan voor the Cranberries, moeilijk om échte emotie bij Dolores O´Riordan te vangen, maar toch 1 x goed gelukt! Ze reageerde volgens mij nogal gemaakt op haar fans! 
Meer feeling met het publiek heb ik niet afgewacht want ze kwam niet écht los, of is welllicht altijd zo matjes! Heb me op tijd verplaatst naar de secondstage voor Kovacs..!!Wat een geweldige stem heeft deze bijzondere Brabantse zangeres Sharon Kovacs! Ze was niet zo gemakkelijk te fotograferen vanwege het feit dat ze constant nerveusmakende rondjes liep op het podium. 
Tussendoor liet Sharon het publiek nog even weten dat ze blij was dat ze haar muts niet op had gedaan, wat was het benauwd in de tent! Overigens zie je de aanwezigheid van snaarinstrumenten op het podium de laatste jaren steeds meer groeien, zoals ook hier, een viool plus een contrabas. De contrabassiste probeerde met haar intrigerende blikken van alles te vangen.......!?Sela Sue - do I need to say more - zong vanuit haar tenen, wat een fantastisch optreden!
Daarna volgde Nena, heb er 2 nummers van meegekregen en heb haar verder overgeslagen. Zal wellicht aan mij liggen maar ik begrijp niet waarom zij met haar band - waarvan haar tweeling de backgroundvocalisten zijn - de hoofact was. Dit had de organisatie  beter kunnen ruilen met Sela Sue, die verdiende mijns inziens breeduit the mainstage! 

ZONDAG 10 JULI
Wat later In de middag richting het station gelopen, want inmiddels ben ik verslaafd geraakt aan de pendelbus en het is ook flink benauwd geworden! Wat is dat relaxt reizen ipv tussen honderden fietsen na afloop te moeten zoeken naar de mijne!
Als eerste heb ik nog een glimp opgevangen van ons aller Ilse de Lange die samen met JB een gastoptreden verzorgde bij the BossHoss. Aansluitend the Mavericks, lekker swingend optreden en dat kwam vooral door de toetsenist die het hele optreden met een brede smile op zijn face van voor tot achter swingend zijn toetsen bediende, heerlijk!


Santana was voor mij the best of! Carlos de gitaarvirtuoos, he made me swing it out! En wat een mooi moment was het toen het kleine kereltje - dat met zijn mama helemaal vooraan stond - van Carlos het plectrum aangereikt kreeg, terwijl de bodyguard van Santana hem optilde zodat hij op zijn gitaar kon spelen! What a moment, once in a lifetime voor het mannetje en ook voor mij als fotograaf! BOSPOP 2016, helemaal top! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten