zondag 19 april 2015

DOGPARADE DE VEILING

De DOGPARADE, is een initiatief van bedenkster Mike Zeelen. Ze heeft een zoontje - Noa van 7 jaar - die een energie/stofwisselingsziekte heeft. Uit machteloosheid bedacht Mike deze kleurrijke parade van door Nederlandse topkunstenaars beschiderde en bewerkte kunststof honden, die 1 jaar lang door het land hebben getourd. Dit om aandacht te krijgen en geld in te zamelen voor een te ontwikkelen medicijn voor kansloze lotgenootjes, daar ze beseft dat het voor Noa te laat zal zijn!

Na het startschot - inmiddels bijna 1 jaar geleden in de Stopera te A'dam - zijn de dogs in allerlei plaatsen in Nederland tentoongesteld en uitgelaten! Ik heb ze diverse malen met de lens gevolgd


                                           de opening in de Stopera te Amsterdam


een aantal van de kunstenaars 
in de ECI Cultuurfabriek en wandeling door Roermond

de Luxury Fair in de Rai te A'dam

veiling Nederlands Congres geBouw te Nieuwegein

De voltallige roedel werd afgelopen vrijdag geveild in het Nederlands Congres geBouw te Nieuwegein!
Aangekomen in de hal van het enorme NCB werden Mike Zeelen, haar man Dion en ik warm onthaald.  De honden waren al een paar dagen van tevoren door een grote vrachtwagen van hoofdsponsor Leolux naar de opslag van het NCB verhuisd. Daar konden ze nog even bijkomen van hun lange tour!


                                         achterkant van de vrachtwagen van Leolux

De crew van de Dogparade was druk doende met de laatste loodjes van de opstelling. Daarna werd iedere hond uitgelicht voor de veiling. Een mooi moment om een aantal dogs nog eens tot in detail te fotograferen. Het licht- en geluidplan werd met de technici doorgesproken en als laatste werd de powerpoint geïnstalleerd. Om 19.15uur druppelden de kunstenaars en gasten binnen en naarmate we dichterbij de klok van achten kwamen, werd ook ík lichtelijk zenuwachtig.
Een veiling met veel spannende - vóór het aftikken en "in de hamer" - momenten.
Voorafgegaan door een korte uitleg over de kunstenaars en hun werk, kreeg iedere hond tijdens de veiling een 'nieuw" baasje. Geweldig samenspel tussen de veilingmeester en de presentator met regelmatig een humorvolle kwinkslag. De gasten, bieders en kopers genoten ondertussen van een overheerlijk 8- gangen walking dinner!
Uiteindelijk werd het prachtige eindbedrag van 200.000,= Euro bekend gemaakt.
Dit gaat in zijn totaliteit aan het te ontwikkelen medicijn besteed worden. 
Wat een dag, avond en nacht! Om half 4 was ik thuis en na een rondje met mijn eigen hond kon ik de Dogparade met een erg goed gevoel afsluiten!

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto,s van een mooie avond Gr Ellen De Jong Redactie Bullmania ( Ebcn )

    BeantwoordenVerwijderen