dinsdag 12 mei 2015

MOZAÏEKEN VOOR BINNEN EN BUITEN

Al even heb ik niets meer over mozaïek laten zien, maar ik ben er iedere dag mee bezig! 
De afgelopen weken waren er o.a. 2 gezellige cursisten uit E'hoven die allebei een schaal gemozaïekt hebben. 
In de eerste les is er een ontwerp gemaakt dat vervolgens op de schalen werd overgebracht met carbonpapier en daarna met een watervaste stift geaccentueerd.  


Vervolgens begon het knipwerk van de mozaïeksteentjes en het vormen en volgen van de lijnen van het mozaïek. Tijdens álle workshops en cursussen van MOSAINGO werken we met glasmozaïek van Bisazza en Milovito, daarnaast met glasparels en milefiori uit Venezië!De een heeft een schaal gemozaïekt voor binnen en de ander voor buiten, daarvoor werden er 2 soorten lijm gebruikt. 
Uiteindelijk zijn de borden in de vijfde les door de cursisten gevoegd, een nogal secuur en intensief werk, want álle voegen moeten vol zitten en aandrogen, voordat we met de spons aan de slag kunnen voor het eindresultaat! Vervolgens zijn beide schalen na het sponsen en weer aandrogen met een katoenen doek opgepoetst en dit is het uiteindelijke resultaat, ze zijn prachtig!
Bel voor meer info over de mozaïekcursussen, workshops en kinderfeestjes - die we overigens ook aan huis kunnen verzorgen - met MOSAINGO 0495-544404, mobile 06-25083686, of stuur een mail naar ingede.monte@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten