maandag 7 september 2015

MOZAÏEKOBJECTEN, GEDENKSTENEN EN CEREMONIËLE FOTOGRAFIE

Mozaïek wordt de laatste jaren weer veelvuldig toegepast, MOSAINGO creëert o.a. gedenkmonumenten van glasmozaïek voor in uw huiskamer waarin as van een dierbare overledene bewaard worden. Een van de gedenkobjecten die u in uw huis kunt plaatsen is de "Guardiola Segreta" - Italiaans voor uitkijkpost - een open bouwwerk. Qua architectuur is het object gebaseerd op de Byzantijnse bouwkunst! Het mozaïekbouwwerk wordt op een 1 meter hoge eikenhouten tafel geplaatst. 

In het midden staat een sculptuur in de vorm van een schelp. 
Als de schelp opgetild word, opent men daarmee de deksel van de in de bodem verzonken nis waarin herinneringen bewaard kunnen worden. Ook is het mogelijk om hierin een deel van de as te bewaren!
Een urn kan onder in de eikenhouten tafel geïntegreerd worden, maar zó dat het dicht is en uw bezoek niet gelijk met de urn van de overledene geconfronteerd hoeft te worden. 
Dit gedenkmonument heeft Inge de Monte gepresenteerd op de gisteren officieel geopende Natuurbegraafplaats te Venlo-Maasbree

Inge creëert gedenkstenen en objecten in opdracht, maar hoe mooi is het om in het atelier van MOSAINGO. samen met  de nabestaanden een gedenksteen te mozaïeken voor op het graf van uw dierbare overledene of voor in het columbarium. Allereerst wordt er een mal gegoten van gewapend beton. Nadat de mal goed gedroogd en behandeld is, word een ontwerp op de mal aangebracht en mozaïekt Inge samen met de nabestaanden de gedenksteen. Zo kunt u ook "uw eigen steentje" bijdragen aan de gedenksteen en is het een bijzondere rouwverwerking. 

Ceremoniële fotografie, de herdenkingsdienst /ceremonie vastleggen in een fotoreportage. In overleg bespreekt Inge de Monte met de nabestaanden wat u gefotografeerd wilt hebben tijdens het afscheid/ dienst of ceremonie van uw dierbare overledene.

Neem voor meer info contact op met Inge de Monte 06-25083686 of stuur een mail ingede.monte@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten