maandag 19 oktober 2015

MARCEL VAN HOEF 25 JAAR KUNSTSCHILDER

"Tijd en Ruimte" is de titel van de overzichtstentoonstelling van kunstschilder Marcel van Hoef in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. 
Voor deze tentoonstelling is de eerste etage van de Cultuurfabriek ingericht met een overzicht van 30 van Marcel's werken, een fantastisch overzicht van 25 jaar ontwikkeling.Beginnend met een eigeel als basis van zijn tempera - vermengd met pure pigmenten en olie of water - bouwt Marcel laag voor laag zijn zonovergoten werken op. Als ik voor zijn schilderijen sta, krijg ik het gevoel dat ik er als kijker zó in weg kan lopen.......Dominique Vleeshouwers percussionist en art director speelde afgelopen zaterdag Marcel van Hoef, tijdens het concert "vertaalde" hij diverse werken van Marcel . "Tijd en Ruimte" gingen in deze ontmoeting op een zeer bijzondere wijze in elkaar op. Hij gebruikte daarbij op een gegeven moment ook 2 van Marcel's penselen.

Maartje Coenen, Kim Hotterbeekx en Jesse Colin - derdejaars studentes van de afdeling Visuele Communicatie aan de Kunstacademie Maastricht - hebben Marcel in zijn atelier 8 weken met hun camera gevolgd tijdens het ontstaan van een schilderij en na montage een prachtig beeld van de kunstenaar gecreëerd. Deze 3 minuten films worden op 4 locaties op de begane grond van de ECI tijdens de expositie vertoond
De tentoonstelling in de ECI Cultuurfabriek is nog tot 29 november te bezichtigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten