maandag 23 november 2015

GEDENKMONUMENT VAN GLASMOZAÏEK

Hoe bijzonder is het als je voor dierbare overledenen een gedenkmonument kunt creëren van glasmozaïek. Bij MOSAINGO kun je letterlijk je "eigen steentjes" bijdragen aan een mozaïekobject of -gedenksteen. In augustus werd ik benaderd door 2 zussen die samen een gedenksteen wilden maken voor hun ouders.



Ze brachten een afbeelding mee en besloten om de zon en twee levenspaden met 2 vogels te gaan mozaïeken, met als detail 11 bronzen steentjes die in de onderste helft van de gedenksteen zijn aangebracht en de kinderen en kleinkinderen symboliseren! 
Er werd gekozen voor rustige tinten glasmozaïek; wit, zwart en verlopende grijstinten, met als basis voor de zon, wit, brons en steenrood!



Nadat er in het atelier van MOSAINGO eerst een mal is gemaakt, werd deze gevuld met speciale specie, bewapend met roestvrijstaal. Na goed drogen is hij behandeld met een primer en een week daarna zijn de zussen gaan mozaïeken. In grote lijnen is de tekening aangebracht en daarna kon er gestart worden met het vele knippen, puzzelen en lijmen van de steentjes. Mozaïeken is een monnikenwerk, dus zijn er heel wat uren aan het aanbrengen van de afbeelding op de gedenksteen doorgebracht. 



Bijzonder hoe tijdens het creëren van de afbeelding de verhalen over de overleden ouders ontstonden en mooi om te zien hoe dit proces bijdraagt aan de verwerking van verlies.



Het glasmozaïek is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geleverd door de wereldwijd bekende leverancier Bisazza (Italië)! Het is hitte en vorstbestendig, met marmerlijm gelijmd en met een speciale vuil, vocht en vorstbestendige voeg gevoegd, die gekleurd is met een grijspigment.
Bel voor meer info over de diverse mogelijkheden met MOSAINGO 06-25083686 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten