maandag 21 november 2011

RUN BLIND GAAT VOOR GOALBALL

Afgelopen woensdagavond vertrok ik met Corné Lenders van Stichting Run Blind richting Nijmegen. In Roermond pikte Vanessa Habets van de Stichting Iedereen Kan Sporten ons met de auto op om naar een Goalball wedstrijd te gaan kijken in het ROC te Nijmegen. Ik was erbij voor de fotografie en de support!
Goalball is een balsport voor en mét visueel gehandicapten. Corné en Vanessa gaan zich inzettten om een Midden-Limburgs team samen te stellen van recreanten. Daarnaast willen zij ook de mogelijkheid bieden een kweekvijver te vormen voor getalenteerde spelers, met als doel dat zij gaan spelen op de Paralympics van Rio in 2016!!

In december zal er in Weert een clinic gegeven worden. (de datum volgt nog)
In het begin leek het alsof deze sport niet zó intensief was, maar naarmate de training vorderde, kwam ook het spel in beeld, dat was nogal intensief en soms ook heftig!
Omdat visueel gehandicapten zich enorm moeten inspannen en concentreren op waar de bal is en blijft - er zit een belletje in de bal - mag je als toeschouwer tijdens de wedstrijd geen geluid maken, gelukkig wél als er een punt gescoord word. Voor mij met mijn enthousiasme en temperament was dat soms moeilijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten