zondag 11 december 2011

GOALBALL CLINIC IN WEERT

Afgelopen zaterdagochtend was het dan zover, om 9.30uur verzamelden een aantal nieuwsgierigen en geïnteresseerden zich voor de deur van sporthal "Aan de Bron" om aan een Clinic Goalball deel te nemen. Jammer dat Weert TV er niet bij was en dat "Dagblad de Limburger" door een of andere communicatiefout er ook niet was. Want tijdens deze clinic hadden ze aan den lijve kunnen ondervinden hoe dichtbij communicatie mensen elkaar kán brengen. Er komen gelukkig nog vele kansen in de toekomst want een Limburgs Team is absoluut geboren!


Goalball is een balsport voor mensen met een visuele handicap. Het werd in 1946 bedacht door de Oostenrijker Hanz Lorenzen en de Duitser Sepp Reindle voor veteranen uit de Tweede Wereldoorlog met een visuele handicap!
Al eerder berichtte ik op mijn blog ( zie 21-11-11 ) over GOALBALL in Nijmegen en over dit voor Limburg nieuwe sport-initiatief van "Iedereen kan Sporten", Gehandicaptensport Nederland en Stichting "Run Blind by Corné"!

Rabin den Hoed - exbondscoch van het Nederlands herenteam - verzorgde de clinic en was met 2 spelers van het Nijmeegse Goalball-team in alle vroegte naar het Weertse gereisd. Zij lieten de aanwezigen kennismaken met de spelregels, de techniek en het inzicht.
Ook maakten we kennis met Dos Engelaar - account manager sport van Gehandicaptensport Nederland - een gedreven man, die er ook aan toe zal bijdragen dat ons toekomstige Goalball Team wezenlijkt wordt.
De voorzitter van de Weerter handbalvereniging Rapiditas - Rob Gerits - was nét als alle andere aanwezigen zeer enthousiast en het is geweldig dat deze vereniging bereid is om Goalball in hun verenging op te nemen.
In januari is de aftrap van de trainingen en iedereen is welkom!
Dus sportievelingen; meld je aan en doe mee, ik waarschuw jullie, het is aanstekelijk!
Voor meer info verwijs ik naar http://www.goalball.nl/   en  http://www.runblind.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten