zondag 18 december 2011

ZININ........IK IN IEDER GEVAL!

Vandaag ben ik tussen de bedrijven door - naar de winterfair - in Ospel geweest bij Kookstudio ZININ
Op deze eerste georganiseerde winterfair hebben deelnemers de mogelijkheid om hun business te presenteren. Ik had ze beiden benaderd, nadat ik een mail had gekregen en daardoor ook de overigens geweldig leuke site van deze prachtige Kookstudio ontdekte!
Graag had ik hier mijn fotografie, waarvan vooral de food- en ceremonie-fotografie, aan bezoekers willen presenteren. Natuurlijk ook mijn mozaïekcreaties,  interieur- en exterieur mozaïekadvies en workshops.
Helaas was het "vol" en ben ik misschien een volgende keer aanwezig als deelnemer!
Voor de zekerheid had ik wél mijn food-portfolio bij me en enkele vergrotingen, maar liet ze nog even in de auto liggen voor als het enigszins ter sprake kwam en er tijd voor zou zijn.De deur van de strak ingerichte moderne Kookstudio ZININ stond uitnodigend open en een laagstaande felle zon met gezellig brandende vuurkorven verzorgden een warm welkom!
De tot parkeergarage verbouwde stallen waren voor deze Winterfair omgetoverd tot winkeltjes met Kerst- en andere hebbedingetjes voor groot en klein en zo ook het interieur van de Kookstudio.

Ik liet mij nogal snel door de geur van vers brood de hoek omleiden en stond opeens in de Kookstudio waar Marcel en Gerda - de eigenaren -  met hun personeel én kinderen druk in de weer waren met het bereiden van diverse hapjes en lekkernijen. We keken belangstellend rond, maar besloten eerst de andere deelnemers van de Winterfair te bezoeken en later terug te komen om deze heerlijke geuren ook te proeven!


Buiten in de kas was er curiosa te koop en ik ontdekte twee kleine hotelzilveren roomkannetjes die na weinig nadenken de mijne werden. Vervolgens liepen we naar de eerstvolgende presentatie, die van het Limousine vlees, een eerlijk en heerlijk Limburgs product. Dat is ff heel wat anders dan het doorsneevlees wat mij absoluut niet meer kan bekoren. Na het verorberen van een plakje Limousineworst en een amuselepel overheerlijk zuurvlees liep ik snel naar binnen, want de snijdende kou was niet meer te harden. Ik stond oog in oog met Lilian die haar schoonheidssalon en visagie "Mooi" uit Nederweert-Eind pesenteerde. Spontaan bood ze mij aan om mij even "bij te werken". Ik liet mij dat geen 2x zeggen en genoot ervan, uitkijkende op de stand van mijn nicht Martje en haar vriendin en jufcollega Floor. Hun onderneming met hebbedingetjes en eigen gemaakte creaties heet heel toepasselijk "JUFFE". 
In dezelfde ruimte waar normaliter door gasten aan lange gezellig gedeke tafels gegeten word, stond ook de enige vrouwelijke goudsmid uit Weert - Diane van der Linden - met o.a. haar prachtige collier met bergkristallen, waarmee ze een paar jaar geleden derde werd in een ontwerpwedstrijd. Naast haar werden vilten tassen en sleutelhangers voor jong en oud gepresenteerd. Na het passeren van de uitnodigende wijnvoorraad van de Kookstudio was ons rondje rond en vergrepen we ons aan de culinaire verrassingen vergezeld van een heerlijke witte wijn.

Na een praatje met Gerda haalde ik nog even mijn 2 foodfoto's en de portfolio uit de auto en ze was enthousiast. Alsmede Marcel die ook even door de foto's kwam bladeren en er duidelijk in geïnteresseerd was. Dus binnenkort naar Ospel om mijn foodfoto's in het grootste formaat te laten zien en er is mij al toegezegd dat ik het een en ander aan de wand mag hangen voor de bezoekers. Wie weet wat het in de toekomst brengt........!


Onder de zeer uitnodigende site http://www.zininbiz.nl/ vind je de gegevens van Kookstudio ZININ.
Ik denk dat ik mij binnenkort weer eens laat verleiden en hier met een groep ga deelnemen aan een kooksessie, wellicht die van de Limburgse streekproducten!

2 opmerkingen:

  1. Het was fijn om zoveel enthousiastelingen bij elkaar te zien. Mooie foto's, Inge en bedankt voor de koffie.

    BeantwoordenVerwijderen