donderdag 1 december 2011

FEEST OP DE GROOTSTE WIJNGAARD VAN NEDERLAND

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd op de verjaardag van mijn vriendin Dé.
Zij vierde deze bijzondere dag met vrienden en familie op Wijnhoeve "de kleine Schorre", de grootste wijngaard van Nederland. Er worden op deze hoeve maar liefst 55.000 flessen witte wijn per jaar gebotteld!
10 hectare aardappels hebben in het plaatsje Dreischor nabij Bruinisse plaatsgemaakt voor wijnstokken die het enorm goed doen in de Zeeuwse klei.
Bij het binnnekomen werden we verwelkomt met een kirr van de in augustus gelanceerde eerste crémant en kregen vervolgens een introductie in de wijn"kelder" van wijnboer Johan van der Velde. Er was overigens nog véél meer wat onze tongen streelde, want tijdens deze feestelijke avond toverde Antoine Hermans - de kleinzoon van ons aller Toon Hermans - de een na de andere culinaire verrassing uit de professionele keuken van de Wijnhoeve. Natuurlijk bleef muziek niet achter en werden we losgemaakt door zanger/entertainer Frank én later op de avond bezorgde de Nederlandse Julio Iglesias ons een gepassioneerd optreden wat aanzette tot heerlijk ouderwets swingen. Al met al een geweldig feest om nooit te vergeten en ook zeker niet voor de jarige!

Nederlandse Julio Iglesias

Julio en Frank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten